MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мер Черкас про "справу Нікуліна"

21.12.2001   
Мер Черкас Володимир Олійник, колишній суддя, має намір стати громадським захисником міського голови Кіровограда Олександра Нікуліна на суді. У Кіровограді відбулися збори мешканців міста з цього приводу.

У розмові з кіровоградськими журналістами Володимир Олійник наголосив, що має намір досконало вивчити всі матеріали справи і наполягатиме на тому, щоби суд був публічним і відбувався саме у Кіровограді. Мер Черкас у якості громадського захисника вимагатиме політичної та юридичної оцінки не лише дій Олександра Нікуліна, але і тих працівників правоохоронних органів, які проводили слідчі дії. Він переконаний, що закон грубо порушувався саме органами слідства, а сама "справа Нікуліна" взагалі викликає підозри чи є склад злочину в діях мера.

Під час слідства кількість порушень постійно зростає. Досить лише згадати публічну заяву прокурора, який сказав на адресу Олександра Нікуліна "Винен!", хоча робити це до вироку суду не мав жодного права. Сьогодні суди вже не приймають заяв у справі пана Нікуліна до розгляду, а дружині міського голови Кіровограда лише днями дозволили бути захисником чоловіка. Її права, щоправда, обмежили, - біля неї весь час стоїть людина і спостерігає за спілкуванням з Олександром Нікуліним. Це, на думку Володимира Олійника, є грубим порушенням чинного українського законодавства.

Володимир Олійник планує бути повноцінним учасником процесу і опитати всіх його учасників, в тому числі прокурора й тих хто проводив слідство. Він закликав кіровоградців забезпечити публічність процесу, прийти до залу суду і послухати самим що відбувається

Для вивчення справи та участі у судових засіданнях Володимир Олійник має взяти відпустку.

Наш информ

 Поділитися