MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Діяльність Полтавської філії Суспільної Служби України в 2001 році

21.12.2001   

Бюро Порад та інформації при Полтавській філії Суспільної Служби України продовжує надавати правову допомогу громадянам у їхньому спілкуванні з органами влади та монополістами у сфері послуг, зокрема, комунальними господарствами, ГЖЕДами та підприємствами зв’язку. Разом з громадянами, які до нас звертаються, ми знаходимо все нові порушення законодавства цими структурами. Зокрема, наше останнє відкриття стосується порушення підприємством зв’язку ЦОСПП ПД УДПЕЗ "Укртелеком" Договору про надання послуг електрозв’язку, який затверджено Наказом Державного комітету зв’язку та інформації України 13 липня 1999 року №10 і зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 серпня 1999 року за №584/3877.

Полтавська дирекція УДПЕЗ "Укртелеком" практикує відключення абонентів, які не сплатили вартості наданих послуг до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим, через 5 днів після усного попередження по телефону. Що ж говориться про це у Договорі. Цитуємо:

2.2. Підприємство зв’язку має право:

2.2.3 Надсилати Споживачеві у разі несплати заборгованості понад один місяць письмове попередження про призупинення надання послуг, якщо заборгованість не буде погашено протягом місяця. Попередження вручається Споживачеві під розписку.

2.2.4. Якщо зазначене попередження вручити Споживачеві неможливо через його відсутність (перебуван-ня в лікарні, відрядження), тимчасово відключити телефон до звернення Споживача до бюро ремонту для з’ясування обставин, але не більше, ніж на місяць.

2.2.5 Якщо Споживач у місячний термін після одержання письмового попередженняабо тимчасового відключення телефону через його відсутність не погасив заборгованість, Підприємство має право призупинитийому надання послуг.

Ми радимо громадянам, яким незаконно відключили телефон без письмового попередження і спливу місячного терміну після нього, спочатку звернутися в "Укртелеком" , а в разі негативної відповіді звертатися в суд за порушення умов Договору. Поки що до суду не було потреби звертатися, бо усного звернення до представників "Укртелекому" з посиланням на порушення ними відповідної статті Договору було достатньо для відновлення телефонного зв’язку. Ми знаємо, що і в інших областях відбуваються подібні порушення, тож радимо скористатися нашим досвідом.

Полтавська філія ССУ разом з іншими громадськими організаціями та батьками потерпілих пікетувала обласну прокуратуру з рядом вимог, які повинні зрушити з місця Хомутецьку справу, яку місцева влада вже два роки намагається поховати. Наше пікетування збіглося в часі з комплексною перевіркою обласної прокуратури Генеральною прокуратурою . В результаті цієї перевірки було знайдено ряд недоліків в роботі облпрокуратури. Наказом Генпрокурора України обласного прокурора О.С.Гардецького відправили на аналогічну посаду в Кіровоградську область, а тамтешнього облпрокурора Валерія Цвігуна прислали до нас.

Чи вплине така перестановка на поліпшення роботи обласної прокуратури? Як свідчать попередні роки, такі перестановки не приносять бажаного для полтавської громади результату, але вони цілком задовольняють Генеральну прокуратуру.

 Поділитися