MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Якщо Вам дуже погано, то знайдіть когось, кому ще гірше, аніж Вам, і допоможіть цій людині — вам обом стане краще

23.12.2001   

Суспільна служба України — це доброчинна громадська організація, діяльність якої охоплює всю територію України. Головні завдання організації: гуманітарна, моральна, інтелектуальна допомога населенню, насамперед його найменш соціальне захищеній частині.

Перш за все це:

допомога хворим, інвалідам, немічним, знедоленим;
допомога багатодітним родинам;
допомога дітям, що потерпіли від Чорнобильського лиха;
відродження національних традицій та звичаїв;
всебічна інтелектуальна і моральна допомога;
допомога програмам міжнародного партнерства;
підтримка і розбудова українського шкільництва;
співпраця з усіма людьми доброї волі в Україні та за кордоном.

Найвищими керівними органами Суспільної Служби України є з’їзд, управа, члени якої обираються на з’їзді. Сьогодні вони очолюють роботу та координують діяльність понад 97 осередків в усіх областях України та Криму.

Головні фундатори Суспільної Служби України Світова Рада Суспільної Служби СКУ (голова О. Даниляк) Суспільна Служба Українців Канади (голова М. Стебельська). Вони надають допомогу Україні через Фонд "Поміч Україні", "Однодоляровий Фонд".

Сьогодні діє спільний проект ССУ і ССУК "Благодійні їдальні, банки їжі", учасником якого є наша районна організація.

Суспільна служба у своїй діяльності співпрацює з усіма громадськими, громадсько-політичними організаціями, партіями, рухами, релігійними об’єднаннями, котрі стоять на державницьких позиціях та відстоюють незалежність України.

Голопристанська районна громадська організація ССУ розпочала свою діяльність з 1993 р. як осередок Херсонської міської організації. З 14 липня 1994 р. організація набула статусу районної зі своїм Статутом, печаткою та рахунком в банку "Україна".

За роки свого існування організація вела благодійницьку діяльність по наданню допомоги одиноким людям похилого віку, дітям, нужденним району, зокрема:

Старозбур’ївській допоміжній школі-інтернату для дітей з розумовими вадами (Директор М.І. Андрієць),

Голопристанському геріатричному пансіонату (заступник директора С.М.Храпко),

Гладківській середній школі (директор В.В.Щипак), Гладківській дільничній лікарні (головний лікар В.Захаров).

Через Гладківську сільську аптеку № 77 були придбані ліки для малозабезпечених та багатодітних сімей, а також для потерпілих від Чорнобильської катастрофи (зав. аптекою. С.І.Морозюк),

жителям с. Таврійське (голова сільради П.М.Шевченко), Таврійській середній школі (директор П.С.Павлюк) від фундації Каунтерпарт — одягом.

Матеріальна допомога надавалася окремим жителям району.

В листопаді 1998 р. наш район відвідала Голова ССУ в Києві пані Надія Самуляк. Разом з тренерами Міжнародної організації "Жіночий консорціум ННД — США" провела для жінок Голої Пристані і сіл Гладківка, Малі Копані, Таврійське, Нова і Стара Збур’євки тренінги по тендерним відносинам в суспільстві, а 12 вересня 1999 р. до нас завітала Голова ССУК пані Марія Стебельська. Вона побувала в офісі районної організації в с. Гладківка, відвідала і поспілкувалася з прихожанами храму, зробила світлини його, а також Пам’ятного знаку жертвам голоду-геноциду 1932 —1933 рр. в с. Гладківка.

Організація співпрацює з Фондом милосердя та здоров’я (Алла Тютюнник), Фондом "Свята Ольга" (Олег Корнієнко), обласним відділенням Комітету виборців України (Дементій Бєлий); з міжнародними організаціями: Союз Українок Америки (Ірина Кріса), Фундація Каунтерпарт Інтернешнл, Національно-демократичний інститут. Налагоджуємо зв’язок з ІСПАУ — Ініціативою співпраці "Польща — Америка — Україна".

У 2001 році організація здійснює проект: створення консультативних центрів волонтерів — власників земельних паїв.

Мета цього проекту є максимальне збільшення кіль-кості та активізація діяльності господарств з сімейно-приватною формою господарювання шляхом сприяння землевласникам у відстоюванні своїх прав на землю та у впливі на владу по дотриманню законності і відповідальності перед людьми у втіленні земельної реформи в районі.

Завданнями проекту є

створення консультативних центрів волонтерів серед власників земельних паїв (найбільш активних та діяльних) в районі, в кожному селі з метою їх подальшого залучення до самостійної роботи в селах району по впровадженню в життя сімейно-приватної форми власності;

створення школи волонтерів для навчання землевласників та їх підготовки для роботи в консультативних центрах з питань земельної реформи;

юридична допомога землевласникам в судових процесах при вирішенні земельних питань;

практична допомога пайщикам у відношеннях з різними інспекціями, фондами та іншими установами, а також при оформленні звітних документів.

Ми прагнемо:

Розширити можливості землевласників впливати на владні структури і прийняті ними рішення;

для цього створені консультативні центри волонтерів в кожному селі з метою вивчення і впровадження в життя земельних норм і законів, використанню землевласниками своїх прав у прийнятті рішень органами влади і керівниками їх господарств, а також з метою інформації пайщиків стосовно прийнятих рішень і свого впливу як на ці рішення, так і на самі владні структури — все це в значній мірі вирішить дану проблему в нашому районі.

Ми зробимо:

створімо та впорядкуємо консультативні центри волонтерів — власників земельних паїв в кожному селі району;

видамо та розповсюдимо серед землевласників буклети, брошури, бюлетені по земельній реформі, з адресою, телефоном консультативних волонтерських центрів по селам;

співпрацюватимемо з районним відділом земельних ресурсів та районною організацією фермерів;

проведемо моніторинг — дослідження причин відмови пайщиків від індивідуального ведення свого господарства і передачу свого земельного паю іншим, а також негативних наслідків цього явища;

створімо базу даних по сільських Радах про чисельність індивідуальних пайовиків, які вже ведуть сімейно-приватне господарювання, а також тих, які мають бажання приступити до нього;

організуємо мобільну групу фахівців для постійної виїзної роботи з центрами волонтерів по селах, а також для реалізації напрямку "Кожній сім’ї — просвітницьку літературу та індивідуальну консультацію";

створімо постійно діючу школу волонтерів для консультативних центрів по селам;

проведемо цикл радіопередач про стан справ у вирішенні питань реформи на селі;

проведемо цикл радіоуроків для селян на тему "Образ землі у свідомості українського селянина (історія, література, закон)";

співпрацюватимемо з незалежними юристами, землевпорядниками сільських Рад, спеціалістами відділу Земельних ресурсів та спеціалістами аграрних ВНЗ області.

В рамках цього проекту надруковані буклети з рекомендаціями, які можуть бути корисними для тих, хто прагне стати власником землі в селах. Саме тому редакція "ПЛ" вирішила надрукувати ці рекомендації. (Дивись наступний розділ)

 Поділитися