MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Львів’янин, заарештований після подій 9 березня, може померти

23.12.2001   

Учасник подій 9 березня Сергій Гальчик може померти в застінках УСБУ. Про це повідомив його батько Володимр Гальчик, який цими днями зустрівся із сином, котрий і досі перебуває у слідчому ізоляторі СБУ міста Києва. Як зауважив батько, сина вже кілька разів обстежували в лікарні, оскільки в Сергія загострилася виразка дванадцятипалої кишки.

До речі, батько стверджує, що, за словами Сергія Гальчика, спочатку його затримали на три доби працівники міліції, а коли термін затримання завершувався, Сергія навіть мали намір відпустити. Однак трапився конфлікт. Виявляється, коли хлопця затримували, в нього забрали куртку. Коли жвін виходив із застінків райвідділу, то вимагав, аби повернули куртку. Однак йому м’яко пояснили, аби йшов своєю дорогою. Тоді Сергій Гальчик почав вимагати адвоката, який би засвідчив неправильні дії працівників міліції. Правда, замість адвоката, його знову схопили і запроторили вже згодом до камери в УСБУ. На сьогодні, за словами батька, Сергія Гальчика було переведено в одиночну камеру за його ж бажанням.

Тим часом у Львові "унсовці" далі продовжують безстрокове пікетування УСБУ, бо у Києві на два тижні продовжено термін ізоляції в СІЗО членів УНА-УНСО, котрі перебувають там більше ніж два місяці. Як розповів Остап Козак, голова львівської організації УНА-УНСО, жодних нових вимог в "унсовців" немає, хоча, щоб їх послухати, до пікетувальників спустився заступник начальника УСБУ у Львівській області Олександр Іванченко. Єдиним новим засобом протесту проти утримання своїх однодумців у київському СІЗО СБУ, відтак може стати лише заплановане на 15 травня голодування членів цієї політичне організації, котру зараз вельми активно вирішили захищати представники нещодавно створеного Комітету захисту політв’язнів, який очолив Степан Хмара.

Зоряна Іленко
Тижневик "Поступ" № 70 (728), 10-16 травня

 Поділитися