MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява для преси

23.12.2001   

У Києві вбито одного з найактивніших діячів Всеукраїнської громадської організації "Громадський контроль", професіонала високого класу, адвоката Сергія Нечитайла.

Кому ж міг перейти дорогу професійний адвокат? Звичайно тим, хто не зміг з ним упоратися у залі суду чи на професійній ниві. За фактом убивства порушено кримінальну справу. Слідство має знайти замовників та виконавців цього вбивства.

Зі свого боку ВГО "Громадський контроль" заявляє, що протягом останніх місяців адвокат Сергій Нечитайло займався справою мешканців 124-квартирного будинку по вулиці Новодарницькій, 6. Завдяки зусиллям ВГО "Громадський контроль" та високому професіоналізму Сергія Нечитайла справа почала набувати небажаного повороту для керівництва фармацевтичної фірми "Дарниця". Факт протиправного, одностороннього набуття фірмою права власності на будинок, що будувався з пайовою участю майбутніх мешканців, почав набувати юридичного значення і вже найближчим часом мав бути обнародуваним у суді.

Доведення цієї справи до передбаченого законом кінця є не тільки справою честі ВГО "Громадський контроль", але й боргом світлій пам’яті Сергія Нечитайла.

Всеукраїнська громадська організація "Громадський контроль" звертає, увагу преси, широкої громадськості на те, що як тільки Всеукраїнська організація "Громадський контроль" почала домагатися конкретних результатів у боротьбі з корупцією, активним діячам "Громадського контролю" почали погрожувати. Головний редактор газети "Третій сектор" керівник Бюро журналістських розслідувань при ВГО "Громадський контроль" Іван Безсмертний після оприлюднення в пресі подробиць убивства, яке організував і в здійсненні якого особисто брав участь депутат Вінницької обласної ради Іван Андрушко, постійно зазнає погроз з боку спільників цього депутата.

Уже кілька разів було побито керівника Білоцерківської районної організації "Громадського контролю" Володимира Лічена.

Керівництво Всеукраїнської громадської організації Громадський контроль заявляє — які б важкі випробування не довелося нам пережити, наша організація не зламається. Вона так само активно діятиме задля становлення громадянського суспільства в Україні.

Пресс-служба ВГО "Громадський контроль"

 

Коментар ПЛ.

Як не дивно, але насильницька смерть адвоката Нечитайла не викликала зацікавленості. Адвокат був знайдений сусідами в під’їзді будинку, де він мешкав, зі слідами звірячого побиття. Його змогли впізнати тільки по одежі. В лікарні він помер.

Жодне видання не повідомило про цей трагічний випадок. Хоча здається очевидним, що він пов’язаний з професійною діяльністю адвоката і, можливо, з його останньою справою.

Сергій Нечитайло народився у 1957 році. Він закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського університету ім. Т.Г.Шевченка. П’ять років працював слідчим в прокуратурі, у 1990-1992 р.р. — в юридичному відділі РУХу. Він був одним із захисників Степана Хмари у 1990 році.

 Поділитися