MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інформація до роздумів.

23.12.2001   
Дивні дива творяться у Харкові. Майже всім харків’янам відома доволі популярна в місті Народно-демократична партія. Кожен керівник державної установи чи організації вважав для себе необхідним бути членом цієї партії. І зараз очолює обласну партійну організацію віце-губернатор Володимир Шумілкін, колишній військовий, кандидат технічних наук, а з 1990 року голова Дзержинської районної Ради народних депутатів, в якому демократичні сили мали більшість.

Але щось в останній час не заладилося "у датському королівстві" — чи то почали зменшуватися лави партійців, чи то заздалегідь почали готуватися керівники партії до виборів і вирішили, що потрібно мати людей, яким можна буде наказати під час виборів проголосувати за кого потрібно та й ще принести довідку, що ти вже проголосував достроково. Ці засоби вже були добре відпрацьовані владою під час всенародного референдуму. Але цього, мабуть, замало.

І ось ХПГ стало відомо, що зараз в багатьох бюджетних організаціях, перш за все, медичних закладах, навчальних закладах та вищих навчальних закладах — саме там, де працівники найбільш залежні від адміністрації, керівники "пропонують" вступити до лав НДП.

Дехто відмовляється, але таких дуже мало, бо більшості не до принципів — усі побоюються втратити зараз роботу. Відмова викликає невдоволення керівництва. І за цих причин ніхто не наважується, навіть з тих, хто відмовився вступати до НДП, публічно заявити про цей харківський призов до лав НДП.

Засоби умовляння, за нашими спостереженнями, залежать від темпераменту адміністрації навчальних та медичних закладів. Хто ввічливо пропонує підписати заяву про вступ, та й хто відмовиться, коли начальство просить? Хтось досить жорстко вимагає від своїх підлеглих поповнити партійні лави.

А в результаті створені первинні організації НДП кількістю не менш ніж треба. А якість вже нікого не турбує.

Всі ці дії порушують громадянські та політичні права людини.

Складається враження, що влада, чим далі, тим більше демонструє, як і в радянські часи, нехтування законами. І тим важливішою і, навіть, життєво необхідною, постає реакція суспільства саме на це, а не на міжпартійні та кланові розборки. Влада повинна діяти тільки в рамках закону.

Редакція "ПЛ"

 Поділитися