MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадський комітет За правду! висловив занепокоєння з приводу стану справ зі свободою слова в Одесі

23.12.2001   
Ігор Столяров
Причиною спеціальної заяви став факт переслідування в Одесі журналістів які нині перебувають в опозиції не лише до міського та обласного керівництва, але і до Президента України. "Журналісти, які мають власну позицію, не спроможні нині влаштуватися на роботі, їм у цьому відмовляють. Інших опозиціонерів звільняють від займаних посад" — мовиться у документі.

Активно тиснуть на пресу в Одесі і правоохоронні органи. Нині керівник обласного Управління МВС Іван Григоренко вже судиться з двома регіональними газетами — "Слово" та "Работа і отдых". Причина позовів — ці дві газети наважуються писати про зловживання у лавах міліції.

І останнє.

У вимушену відпустку пішли два популярних ведучих міської телепрограми "ОКО" Ігор Гринштейн та Сергій Ковалінський. Про це повідомило їм керівництво міської телекомпанії "Одеса-плюс", де вони працюють.

Журналістів відправили у відпустку одразу після виступів в ефірі програми "ОКО" народних депутатів України Юрія Кармазіна та Віктора Шишкіна. У передачі тоді лунали заклики до мешканців Одеси підтримати учасників акції "Україна без Кучми" та піддано різкій критиці діяльність Леоніда Кучми та очолюваної ним адміністрації.

 Поділитися