MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

15 діб "за хуліганські дії" — журналісту

23.12.2001   

Під час подій 9 березня у Києві міліцією було затримано львівського журналіста, спеціального кореспондента газети "Поступ" Дмитра Шурхала. Його затримали під час виконання їм службових обов’язків, коли він намагався отримати коментар стосовно дій київської міліції проти учасників акції "За правду!". Сталося це на вокзалі, коли затримували львівських студентів. Проти журналіста були застосовані насильницькі дії, його було побито, у нього відібрали документи і диктофон.

10 березня рішенням Харківського районного суду м. Києва Дмитро Шурхало був засуджений на 15 діб "за хуліганські дії" та "нецензурні лайки у громадських містах" (у світі останніх подій цікаво, як визначає київська міліція — чи є кабінет Президента україни приватним приміщенням чи це все ж таки теж громадське місце?).

Інформація ХПГ

 Поділитися