MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Пікетувати можна, але намети — зась!

23.12.2001   
Дзержинський районний суд м. Харкова 30 січня прийняв "соломонове рішення" у позові, який був поданий Харківським міськвиконкомом до обласної організації Соціалістичної партії України. Міськвиконком просив суд заборонити акцію "Наметове містечко — "Україна без Кучми", посилаючись на те, що встановлення наметів вимагає відводу земельної ділянки.

Суд позов задовольнив частково і дозволив провести акцію, але встановити намети заборонив, тому що "ні в чинному законодавстві, ні в конституції України не згадуються намети".

Того ж дня представники Соціалістичної партії, Ліберально-демократичної партії і партії "Батьківщина" розпочали акцію. Намети вони розстелили прямо на землі.
 Поділитися