MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ВЕРХОВНИЙ СУД ВИРІШИТЬ СКІЛЬКИ КОШТУЄ SEX.COM

04.12.2002   
Верховний суд штату Каліфорнія повинен прийняти рішення, чи коштує доменне ім’я Sex.com 65 мільйонів доларів. Якщо буде доведено, що доменне ім’я, вкрадене у власника Стівена Коена, є його власністю, він може одержати значну компенсацію.

У 1994 році Коен зареєстрував на своє ім’я Sex.com – для чого звернувся до тодішнього монопольному реєстратору, компанії Network Solutions.

Рік по тому, дехто Гері Кремен відправив у Network Solutions листа, у якому назвав себе офіційним представником Коена і повідомив, що той попросив його перереєструвати Sex.com на Кремена. Network Solutions, не підозрюючи обману, переписала ім’я власника.

З тих пір Стівен Коен намагається одержати від компанії компенсацію за незаконну передачу доменного імені. Точніше – за те, що в нього вкрали його власність.

Суди виносили суперечливі рішення, сторони неодноразово подавали на апеляцію – врешті справа про Sex.com дійшла до Верховного суду. Йому і треба бути вирішити, чи є доменне ім’я власністю, чи має цінність подібно до цінних паперів. А в результаті – чи можна це ім’я вкрасти і, відповідно, чи можна одержати за крадіжку компенсацію.

Утім, відкрите питання і про те, хто заплатить Коену, якщо його права на Sex.com будуть визнані, відзначає Newsru.com. Сам Кремен порівнює реєстрацію домену з паркуванням автомобіля. А Network Solutions – з парковником, що віддає ключі абикому. Він думає, що платити 65 мільйонів доларів якщо і повинна, то тільки Network Solutions „що проморгала“.

Кампанія Network Solutions наполягає на тому, що доменне ім’я є лише „продуктом угоди сторін“, „записом у базі даних“ і власністю бути не може, тому що не відповідає визначенню категорії власності з юридичних позицій.

Корреспондент.net 05 Січня 2003, 16:23

 Поділитися