MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Протести громадських організацій Одеси на захист соціально-економічних прав.

15.12.2002   
Інна Сухорукова.
В Одесі почалися і тривають протести громадських організацій проти підвищення оплати за комунальні послуги, проїзд в маршрутних таксі, а також за припинення розпродажу землі у приморській зоні Одеси під забудову приватними будівлями деякими чиновниками.
В Одесі тривають протести громадських організацій проти підвищення оплати за комунальні послуги, проїзд в маршрутних таксі, а також за припинення розпродажу землі у приморській зоні Одеси під забудову приватними будівлями деякими чиновниками.

17 грудня 2002 року громадські організації „Братерство“, „ Народний контроль“, „Українське братство“ і осередки опозиційних партій „Батьківщина“ і КПУ, провели пікетування сесії міської ради, щоб не допустити прийняття відповідних рішень. Незважаючи на протести громадськості, рішення щодо підвищення тарифів було ухвалено депутатами міськради. Тарифи на комунальні послуги зросли вдвічі. З 20 грудня мешканці Одеси збираються продовжити акції протесту.

Екс-мер Одеси, депутат ВР України, член фракції „Наша Україна“, Едуард Гурвіц зробив з цього приводу заяву, що „Рішення сесії Одеської міськради не має ані економічних, ані юридичних підстав.“

В інтерв’ю радіо „Свобода“ п.Гурвіц наголосив, що влада переходить таким чином у режим самознищення. Вона вже не може функціонувати, якщо не буде приймати зовсім неприйнятних для громадян рішень, які просто не можна виконати. Останні роки одесити живуть все гірше. До підвищення цін можна додати зростаючу злочинність, темряву на вулицях міста, відсутність тепла у лютневі морози. Відключено багато світлофорів на магістралях великого міста, через що зросла кількість аварій на дорогах. Одесити і Гурвіц звинувачують у всіх бідах, перш за все, місцеву владу, і, конкретно, міського голову м.Одеси Руслана Боделана.

На жаль, Одеса – не єдиний регіон України, де за останній час різко зросла соціальна напруга.
 Поділитися