MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Луганську почала діяти Школа студентського самоврядування.

16.12.2002   
Особливість Школи в тому, що і викладачами, і учнями в ній будуть студенти.

Перша сесія Школи студентського самоврядування пройшла в Луганську наприкінці минулого тижня (6 листопада), на юридичному факультеті Східноукраїнського університету. Її учасниками стали понад двадцять активістів органів студентського самоврядування.

Особливість Школи в тому, що і викладачами, і учнями в ній будуть студенти. На запрошення деканату юрфаку навчання в Школі проводитимуть тренери Студентського братства Луганської області – студенти та аспіранти вищих навчальних закладів Луганська, які пройшли спеціальні тренінгові курси за міжнародними методиками. Розпочали викладання у Школі тренери Братства Оксана Гоптарєва та Анна Печенкіна.

Перша сесія Школи була присвячена детальному знайомству із законодавчою базою, яка регулює діяльність студентських самоврядувань, демократичним процедурам (виборам та звітності керівних органів студентських структур), відносинам з адміністраціями вузів. Крім того молоді юристи обговорили роль самоврядувань в захисті прав та інтересів студентів, можливі форми роботи самоврядувань та конкретні проекти, ознайомились з польським досвідом діяльності аналогічних студентських структур.

Завершилась перша сесія Школи переглядом фільму "Візьмись за справу", відзнятого Гельсінським Фон-дом Прав Людини у Польщі і присвяченого формуванню у молодих людей активної громадської позиції.

Після проведення ряду сесій першого рівня заплановано запросити найбільш успішних в осягненні "громадських наук" учасників Школи на тренінги другого рівня з тем "Лідерство", "Робота в команді", "Постановка цілей і стратегічне планування", "Особливості менеджменту персоналом в органах Студентського самоврядування" тощо.

Інформацію про проблеми студентського самоврядування дивіться на сайті Студентського братства Луганщини – "http://stud.org.ua"

Зацікавлених у співпраці запрошуємо писати: [email protected]

Голова Студентського братства Луганщини, Володимир Щербаченко

 Поділитися