MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Цього року на ім’я Президента України надійшло 75,2 тис. звернень, заяв і скарг громадян.

16.12.2002   

На ім’я Президента України протягом дев’яти місяців поточного року надійшло 75,2 тис. звернень, заяв і скарг громадян. Кількість звернень трохи зросла в 8 регіонах, а в 19 областях зменшилася.

Як свідчить аналіз змісту листів, найчастіше зачіпаються проблеми забезпечення законності й охорони правопорядка. Серйозні дорікання громадян викликають, насамперед, неправомірні дії працівників правоохоронних органів. Серед основних питань, що піднімаються в зверненнях громадян, – оскарження судових рішень, соціальний захист, житлові проблеми і питання комунального і дорожнього господарства, благоустрою. Значна кількість листів стосується питань праці, охорони здоров’я, повернення заощаджень і внесків.

Існує тенденція до значного зменшення кількості звернень громадян (на 20,5%) з питань сільського господарства. Із суспільно-політичних подій у державі особливий інтерес громадян викликали вибори народних депутатів України й акції опозиції в другій половині вересня.

Звернення, що вимагають особливої уваги, взяті на особистий контроль Президентом України і Головою Адміністрації Президента. Так, за особистими дорученнями Леоніда Кучми перевірено 399 заяв громадян і колективних листів. Більшість викладених у листах законних вимог були виконані.

Liga online

 Поділитися