MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Позитивні приклади практики громадськості в захисті екологічної безпеки громадян.

16.12.2002   
Сергій Федоринчик, керівник інфоцентру УЕА "Зелений світ"
На семінарі були обговорені 12 успішних прецедентів, коли громадськості вдалося домогтись хоч невеликого, але реального результату у справі захисту екологічної безпеки громадян.

15 жовтня відбувся невеликий семінар, присвячений позитивним прикладам практики громадськості в захисті екологічної безпеки громадян. На семінарі обговорили 12 успішних прецедентів, коли громадськості вдавалось домогтись хоч невеликого, але реального результату.

Три з цих прецедентів пов’язані з автозаправками, які нині стали дуже вигідним бізнесом для їх власників, але нерідко - стихійним лихом для громадян, що живуть поруч. Автозаправки нерідко будують, наплювавши на екологічні норми і правила, на інтереси громадян - на берегах річок, в парках, чи прямо під вікнами. І в більшості випадків обуреним громадянам нічого не вдається зробити. Чому?

І чому це вдалось зробити у трьох випадках в Хмельницькому? В чому секрет інших маленьких успіхів?

Зацікавлена громадськість, журналісти, санітарні лікарі, співробітники Мінекоресурсів, представники громадських організацій тощо з усієї України прийняли участь в паралельному обговоренні у вівторок з 15.00 до 17.00. через Інтернет по технології гостьової книги з адресою http://iatp.org.ua/guset/zapravka/

Це стало можливим завдяки підтримці програми IATP та її центрів

 Поділитися