MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Ракурс плюс" заарештовано?

16.12.2002   
Олексій Свєтіков, м.Сєвєродонецьк
Районний суд м.Луганська без судового розгляду прийняв рішення стосовно арешту майбутніх випусків незалежної газети "Ракурс-плюс".
За інформацією, щойно наданою нам редактором незалежної газети "Ракурс-плюс" Миколою Сєвєриним, районним судом міста Луганська винесена ухвала про арешт 10 майбутніх випусків газети у порядку забезпечення позову.

Позов був поданий депутатом Луганської міськради Володимиром Мєдяником у зв’язку з публікацією в газеті у випуску за 11 вересня матеріалу "Чем нас кормит "Политкухня". Визначений позивачем розмір відшкодування моральних збитків - 100 тис. гривень. Але судові позови для газети Сєвєрина - справа звичайна. Незвичайним є те, що депутат забажав забезпечити свій позов арештом майбутніх випусків газети. І суд таку ухвалу прийняв, фактично без судового розгляду припинивши її вихід.

Газета має наклад близько 10 тисяч, частково розповсюджується за підпискою.

ЛОВ ВГО КВУ закликає правозахисні організації надати газеті термінову допомогу, телефон редакції (0642) 531 155.

 Поділитися