MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відбулася конференція соціал-демократичних сил Луганщини.

16.12.2002   
Олексій Свєтіков, м.Сєвєродонецьк
У Луганську відбулася міжрегіональна конференції "Важке становлення громадянського суспільства. Драматичні сторінки робочого й профспілкового руху", присвячена 40-річчю трагічних подій у Новочеркаську в 1962 році.

Відбулася міжрегіональна конференції "Важке становлення громадянського суспільства. Драматичні сторінки робочого й профспілкового руху", присвячена 40-річчю трагічних подій у Новочеркаську в 1962 році.

Пам’яті жертв Новочеркаської трагедії, коли мирна акція протесту робітників була протизаконно подавлена військовою силою, було присвячено кілька заходів, що пройшли влітку цього року. Як повідомили в прес-центрі Асоціації соціал-демократичних сил Луганщини, на першому етапі відбулося засідання Експертного круглого столу, на якому були проаналізовані подібні епізоди в розвитку робочого й вільного профспілкового руху.

Другий етап був присвячений збору необхідних матеріалів. Сюди ввійшли історико-аналітичні матеріали, спогади очевидців, аналіз розвитку вітчизняного робочого і профспілкового руху на сучасному етапі.

На конференції у Луганську відбулася презентація книги "Чикаго-1886, Новочеркаськ-1962, Луганськ-1998: драматичні сторінки робочого руху".

"Необхідно вчасно шукати й знаходити спільні рішення і приходити до мирових угод між роботодавцями і найманими робітниками, щоб не допускати страйків і запобігати подібних подій", заявив у своєму виступі на конференції Гельмут Коль — український директор Фонду імені Фрідріха Еберта.

Виступили також учасники і свідки подій у Новочеркаську й Луганську, експерти, представники громадськості, політичних партій, профспілок, учені. Тут же була представлена експозиція з газетними матеріалами, фотографіями, робочими документами Великого пікету в Луганську в 1998 році. Був продемонстрований відеозапис шахтарських пікетів, включаючи епізоди з "Беркутом". По закінченню роботи конференції її учасники поклали квіти до місця самоспалення шахтаря Олександра Михалевича в 1998 році.

Конференція була проведена за підтримкою Фонду імені Фрідріха Еберта, із яким Асоціація співробітничає протягом 7 років.

 Поділитися