MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Які злочини шукає податкова міліція в громадській організації?

17.12.2002   
Олексій Свєтіков, м. Сєвєродонецьк
Податкова міліція перевіряє діяльність Луганського відділення Комітету виборців України.
Відділ дослідчих перевірок луганської обласної податкової міліції починає завтра перевірку Луганського відділення КВУ. Поки що не має пояснень, які саме податкові порушення намагаються знайти податківці в організації, яка платником податків не є.

Але деякі обставини примушують вважати, що діями ревізорів цього разу будуть керувати не логіка й закон. Бо в дійсності перевірка почалася вже давно, за місяць до того, як заступник голови Луганської обласної податкової інспекції видав доручення на перевірку від 6 червня за № 481/1.

Ще у квітні сєвєродонецька міська податкова міліція перевіряла фінансову діяльність кількох приватних підприємців, що виконували роботи для ЛОВ ВГО КВУ під час виборчої кампанії. При цьому підприємців просили, щоб вони допомогли міліції – не уточнюючи, в чому саме. Водночас у ЛОВ ВГО КВУ вимагали документи для зустрічних перевірок.

На наше запитання, яке порушення податкового законодавства сподівається знайти податкова міліція у діяльності організації, яка платником податків не є, ревізор обласної податкової міліції Г.Орловська сказала, що вони хочуть перевірити, чи відповідає діяльність організації ознакам неприбутковості. А начальник відділу дослідчих перевірок взагалі запевнив, що така перевірка – звичайна справа, і її проходять майже усі.

З цим важко погодитись, бо такі перевірки дійсно проводяться, але відділами документованих перевірок податкової інспекції. Міліція ж звичайно залучається у випадках виявлення податкових злочинів, чи для оперативно-розшукових дій.

І про те, що для луганських податківців перевірка громадської організації є випадком незвичайним, свідчили перші запитання ревізора, яка вимагала пояснити, хто є замовником заходів, які проводила організація.
 Поділитися