MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Одесі українських патріотів називають "хохлами".

17.12.2002   
Ігор Столяров.
Під час пікетування блоком "Наша Україна" обласної прокуратури, молоді люди відчули на собі щирі "національні" почуття і хижі настрої одеських правоохоронців.

Таке право взяли на себе працівники одеської міліції, які нахабно поводили себе з активістами молодіжної організації "Українське братство".

Правоохоронців обурили заклики молоді прийти на заплановане блоком "Наша Україна" пікетування обласної прокуратури, що повинне відбутися 27 травня, та заклики поважати українську національну церкву.

Написавши на міських парканах, навколо Спасо–Преображенського Собору, написи на зразок: "Україні — українську церкву", "Церква і мова народна основа" — молоді люди відчули на собі щирі "національні" почуття і хижі настрої одеських правоохоронців. З вигуками на кшталт "Хохли", "Ми вам покажєм нєзалєжность." "Откуда ві такіє взялісь?", "Да Ви бєз Маскви нєкто." і так далі, з відповідним рукоприкладством, міліціянти пояснювали "кто в горадє хазяїн". Спілкування було не з приємних.

За словами голови громадського комітету опору "За правду" Андрія Юсова, "Робота патрульно-постової служби в Одесі викликає жах. На наш погляд, повторилося те, що було у Києві, коли міліція тероризувала молодь лише за те, що та спілкувалася державною мовою. Склалося таке враження, що ми перебуваємо не у 2002 році, а скажімо так рік 1960 – 1965. З років Стуса, Марченка, Снегірьова і Юрія Литвина практично нічого не змінилося."

Але Андрій Юсов запевнив, що "спротив антиукраїнським силам в Одесі триватиме. Заплановані нами акції будуть проводитися. У нас різні шляхи і методи, але всі вони демократичні і не шкодять незалежності України, яку ми захищаємо."

 Поділитися