MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація з правами національних меншин у російській столиці істотно не змінилася.

18.12.2002   
На прес-конференції під назвою „Як протидіяти неонацистам?“ директор Московського міжнаціонального центру Ашот Айрапетян заявив, що російське суспільство вражене ксенофобією та расизмом, але керівництво країни не приділяє проблемі достатньої уваги.

Після недавніх погромів, вчинених проти вихідців з півдня, ситуація з правами національних меншин у російській столиці істотно не змінилася. Про це заявили на прес-конференції під назвою „Як протидіяти неонацистам?“ представники московських діаспор. Директор Московського міжнаціонального центру Ашот Айрапетян вважає, що російське суспільство вражене ксенофобією та расизмом, але керівництво країни не приділяє проблемі достатньої уваги. Навпаки, московська міліція продовжує затримувати громадян за зовнішніми расовими ознаками, а російська преса переповнена провокаційними публікаціями, спрямованими на розпалювання в росіян ненависті до національних меншин та приїжджих, свідчить Айрапетян. Він розповідає, що після серії недавніх московських погромів 15 національних громад Москви, серед них українська, звернулися до мера російської столиці Лужкова та президента Росії Путіна з проханням приділити увагу проблемам міжнаціональних стосунків. Учасники прес-конференції наголосили, що вони й досі не одержали жодної відповіді.

„Німецька Хвиля“ — українська редакція
http://ukrop.com/bulo.html 

 Поділитися