MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Революція" триває.

18.12.2002   
Богдан Бондаренко, Студентське Братство Луганщини
На думку автора, рішення місцевого суду Ворошиловградського району м. Донецька, в якому визнано незаконним зміщення з посади міського голови м. Луганська А. Ягоферова, може суттєво вплинути на передвиборчу ситуацію в місті.
1 лютого 2002 року місцевий суд Ворошиловградського району м. Донецьку визнав незаконним зміщення з посади міського голови м. Луганська А. Ягоферова. Крім цього незаконними визнані усі рішення, котрі були прийняті тією сесією міськради. Чутки про це заполонили усе місто, підвищуючи рейтинг А. Ягоферова, який очолює обласний виборчий штаб Блока Віктора Ющенка "Наша Україна". Але Секретар Луганської міської ради В. Пристюк ще мав законну можливість оскаржити рішення суду - отже відкласти його виконання. Луганчани вважали що Пристюк збереже посаду до виборів 31.03.2002, Ягоферов буде обраний народним депутатом України, а переможе лідер рейтингових опитувань - О. Данилов (раніше він був міським головою, його теж звільнили з посади й поновили рішенням суду, але вибори він потім не виграв). Тим часом з’являється двійник О. М. Данилова - О. Є. Данилов, що є студентом місцевого університету. За Інтернет-опитуванням ця людина відбирає майже 30% прихильників О. М. Данилова або десь 12% голосів виборців. Для порівняння: користувач адмінресурсу В. Пристюк має рейтинг в межах 10% голосів виборців.

Наступною новиною стало ще одне рішення того місцевого суду від 1.03.2002. Згідно з ним В. Пристюк - депутат Луганської міськради, а не її Секретар. Крім цього, усі підписані ним рішення Луганської міської ради визнані незаконними. 4 березня А. Ягоферов зробив спробу приступити до виконання посадових обов’язків Луганського міського голови. Не важко здогадатися, що у добровільному виконанні рішення суду йому відмовили. Згідно із Законом "Про виконавче провадження", примусове виконання рішень суду має здійснювати державний виконавець. Як і очікувалося, - державна виконавча служба Ленінського району м. Луганську фактично відмовилася його виконати. Мотивація відмови дуже дивна. Та коли обласна влада тисне, що залишається робити простому державному виконавцеві. Що ж стосується п. Пристюка, то він відразу пішов у відпустку.

За цей час місто полонили чутки, що Ягоферов не встигне повернутися на свою посаду до виборів - отже й перемогти на них. Але, як студент юридичного факультету, я думаю трохи інакше: Усі рішення, підписані В. Пристюком, визнані судом незаконними. Відповідно незаконним є рішення про утворення міської територіальної виборчої комісії. Якщо комісія нелегітимна, то її рішення теж незаконні. Скоріше за все, А. Ягоферов розпустить цю виборчу комісію. Новоутворена ніяк не встигне провести підготовку до виборів і самі вибори одночасно з виборами народних депутатів України. Вибори будуть перенесені. На них дільничні комісії формуватимуть не окружні виборчі комісії, а районні ради. В цих радах позиції Ягоферова дуже сильні, тому можливий варіант домінування в них його представників. Тож не все втрачене і шанси на перемогу в нього залишаються дуже великими.
 Поділитися