MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У "Зверненні до співвітчизників" російські письменники та правозахисники у понеділок піддали різкій критиці нинішню кремлівську владу.

18.12.2002   
Російські правозахисники звертають увагу на небезпеку виникнення авторитарної диктатури в Росії.

Вони звернули увагу на небезпеку виникнення авторитарної диктатури, на згортання ліберальних реформ та відродження імперського культу сили. Звернення підписали вдова академіка Сахарова Олена Боннер, письменники Аркадій Ваксберг, Олександр Ткаченко, Фелікс Свєтов, священник Гліб Якунін, а також інші відомі російські правозахисники та депутати. Керівник московського громадського Центру імені Сахарова Юрій Самодуров, який теж підписав документ, одним реченням стисло відобразив головну ідею звернення: "Ми кажемо про таку собі повзучу реставрацію сталінізму." Автори звернення вказують на те, що в Росії формується централізований поліцейський режим, іде відновлення принципів імперської держави, відроджується державний контроль за діяльністю ЗМІ є і все це, на їхню думку, спирається на нереалізовані сподівання на політичну та економічну свободу. Автори документу вважають, що чеченська політика Росії засвідчує "небезпеку перетворення нинішнього політичного режиму на систему фашистського типу".

"Німецька Хвиля" - українська редакція

 Поділитися