MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як Юлія Тимошенко у Харкові з виборцями зустрічалася.

18.12.2002   
Інна Сухорукова.
Юлія Тимошенко повинна подякувати владі за добру рекламу, а ми в черговий раз змушені констатувати, що до правової держави і чесних виборів нам в Україні ще дуже далеко.

26 лютого цього року в Харкові у кіноконцертному залі "Україна" мала відбутися зустріч голови блоку БЮТ (або як влучно називають цей передвиборчий блок в народі "Б’юті", що англійською означає мила, красива - ред.) Юлії Тимошенко з виборцями. Харківський передвиборчий штаб Юлії Тимошенко вчасно склав договір оренди і сплатив відповідні кошти - 3 тисячі гривень. Ніяких перешкод для виступу кандидата в народні депутати не передбачалось - саме минулого тижня в цьому залі зустрічалася з виборцями Наталія Вітренко. Але для пані Юлії двері кіноконцертного залу "Україна" виявилися зачиненими. За повідомленням голови спілки політв’язнів Анатолія Здорового, який є членом передвиборчого штабу БЮТ, керівництво залу розірвало договір про оренду і відмовило Юлії Тимошенко у наданні приміщення згідно з розпорядженням облдержадміністрації, яка, в свою чергу, отримала відповідні вказівки з Києва. За іншими відомостями, у проведенні зустрічі п.Тимошенко з виборцями відмовили згідно з рішенням узгоджувальної комісії міськвиконкому.

На нашу думку, немає особливого значення хто саме приймав таке рішення, бо його дуже важко назвати розумним і виправданим. Зустріч з представниками блоку БЮТ Юлією Тимошенко і Анатолієм Матвієнко відбулася просто неба перед кіноконцертним залом "Україна". Зустріч перетворилася в мітинг, який тривав майже весь день, і в деякі години, за оцінками присутніх, тут збиралося до 3 тисяч осіб.

Юлія Тимошенко повинна подякувати владі за добру рекламу, а ми в черговий раз змушені констатувати, що до правової держави і чесних виборів нам в Україні ще дуже далеко.

До речі, ті, хто прийшли на цю зустріч і були ще невпевнені, чи віддадуть свій голос за блок БЮТ, після такого ставлення влади не тільки до Юлії Тимошенко, а й до тих громадян України - виборців, які намагаються зробити свій вибір свідомо - тепер визначилися, і їх голоси вже на користь блоку БЮТ.

Голова Харківської обласної держадміністрації Євген Кушнарьов так прокоментував цю ситуацію агентству Укрінформ: "Тимошенко було відмовлено провести зустріч з виборцями у кіноконцертному залі "Україна" тільки тому, що цей зал непризначений для проведення зустрічей з політичними діячами". Отож, тепер харків’яни перебувають у стані повного нерозуміння, бо всім відомо, що взагалі цей зал використовується під час наїздів російської попси. От і гадаємо, невже Євген Кушнарьов вважає, що народний депутат України, голова ПСПУ Наталя Вітренко не політик, а співачка на кшталт Маші Распутіної?

Сумно, панове.

 Поділитися