MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Комітет ВР у закордонних справах вирішив приструнити ведучого програми "Однако".

18.12.2002   
Брутальне висловлювання Михайла Леонтьєва стосовно рішення українського суду змусило відреагувати Комітет ВР у закордонних справах.

Комітет має намір надіслати листи до профільних комітетів Державної думи та Федеральних зборів Російської Федерації з приводу висловлювань російського журналіста, ведучого програми на ОРТ "Однако" Михайла Леонтьєва стосовно рішення Шевченківського суду Києва про захист честі та гідності дружини екс-прем’єр-міністра України Віктора Ющенка Катерини Чумаченко. Голова Комітету у закордонних справах Ігор Осташ зазначив, що він "обов’язково звернеться з листом до голів комітетів Держдуми та Федеральних зборів з проханням відреагувати на ситуацію, яка досить серйозно впливає на розвиток дружніх україно-російських відносин". На переконання І.Осташа, М.Леонтьєв, відмовившись виконати рішення суду про захист честі та гідності К.Чумаченко, зробив це у "надзвичайно брутальній формі і цинічно образливих висловах". На переконання І.Осташа, це було практично проявом жорсткої українофобії. як зазначив І.Осташ, М.Леонтьєв, зокрема, зазначив, що "такої держави, як Україна, немає і бути не може", а також що "Україна потребує протекторату більш крупної і культурної держави". На думку І.Осташа, на такі висловлювання журналіста, який працює на каналі ОРТ, що практично є рупором російської влади, має бути "дуже жорстка реакція як українських, так і російських політиків". І.Осташ також відзначив, що висловлювання М.Леонтьєва є своєрідним "заспівом" до початку Року України в Росії (2002 рік оголошено в Росії Роком України). Він вважає "справою честі російських політиків" зробити усе можливе, щоб рішення Шевченківського суду Києва відповідно до дії Конвенції про правову допомогу у правових відносинах з цивільних, сімейних і кримінальних справ в рамках СНД, підписаної 1993 року, було виконано і надано належну політичну оцінку висловлюванням російського журналіста. Осташ також сподівається, що Міністерство закордонних справ виступить з відповідною нотою з цього приводу.

УНІАН

 Поділитися