MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Миколаєві вже задіяний адмінресурс.

18.12.2002   
Ігор Столяров.
Обласній владі не до вподоби рішення нинішнього мера міста знов балотуватися на цю посаду і зараз обласна держтелерадіо компанія відмовилася підписати угоду на висвітлення діяльності міської влади.
Міський Голова Миколаєва Володимир Чайка зустрівся з журналістами. Він повідомив працівникам мас медіа про використання проти нього адміністративного ресурсу, представники якого не бажають і надалі бачити його міським керівником.

Журналістів, перш за все, було ознайомлено зі звітом міського голови про діяльність виконавчих структур. Як стало відомо, згаданий звіт буде розповсюджений серед мешканців Миколаєва, щоби кожен бажаючий мав можливість прочитати про здобутки та недоліки міської влади.

Володимир Чайка оприлюднив і звернення, у якому підтвердив свій намір боротися за посаду міського голови на цьогорічних березневих виборах. Вже реалізується шестирічна програма розвитку Миколаєва. Півтора року реалізації програми, за словами пана Чайки, свідчать про її успіх.

Приміром, вдвічі збільшились прибутки міського бюджету, вдалося реконструювати багато важливих для життєдіяльності обласного центру об’єктів. Серед них Варварівський міст. Газифіковано кілька мікрорайонів. Робота у цьому напрямку триває.

Саме згадані здобутки, як наголосив на прес-конференції Володимир Чайка, і стали для нього поштовхом, щоб знову виборювати посаду міського голови Миколаєва.

Щоправда, обласній владі це рішення було не до вподоби.

Нині обласна держтелерадіокомпанія відмовилася підписати угоду на висвітлення діяльності міської влади. Посилаються на відсутність технічних можливостей.

До речі, приблизно така причина була виголошена, коли на Радіо "Миколаїв" було припинено ретрансляцію новин та програм української служби радіо "Свобода". "Технічні проблеми" не усунуто дотепер, хоча і минув майже рік.

Але, Володимир Чайка має намір вибороти своє право і вже надіслав лист головному редактору Радіо "Миколаїв" Ігорю Тимофієву з проханням надати телеефір для нього та заступників мера.

"І я хочу просто подивитися, як нинішньому міському голові не нададуть радіоефір. Ми вже це проходили, і ще раз пройдемо" — наголосив Володимир Чайка і далі продовжив: "Хіба це не адмінресурс, коли газетам дається вказівка підтримувати лише одного кандидата на посаду міського голови, який є бажаним обласній владі?"

На думку головного редактора газети "Український Південь" Юрія Діденка: "Нинішні вибори не передбачають джентльменських наборів і будуть жорстокими, а використання брудних технологій та адміністративного ресурсу буде. Як засвідчила прес-конференція, у Миколаєві це першим відчув міський голова Володимир Чайка".

 Поділитися