MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналістці загрожує сліпота після того, як їй вихлюпнули в обличчя кислоту.

18.12.2002   
У листі на адресу Президента України Леоніда Кучми, "Репортери без кордонів" висловили обурення з приводу нападу, вчиненого 28 січня на Тетяну Горячеву — головного редактора "Бердянська ділового".

"Неприпустимо, щоб журналісти, які відмовляються прислуговувати інтересам окремих осіб, і всього-на-всього виконують свій прямий обов’язок, інформуючи населення, стають жертвами нечуваних актів насильства", — заявив Робер Менар.

За інформацією "Репортерів без кордонів" на Тетяну Горячеву, головного редактора газети "Бердянськ діловий", 28 січня, коли вона поверталася з роботи, напав невідомий і вихлюпнув їй в обличчя кислоту. Журналістка отримала опіки обличчя, очей, роговиці та кон’юнктиви і ризикує осліпнути без термінового хірургічного втручання. Порушена кримінальна справа.

Сергій Білоусов, шеф-редактор "Бердянську ділового", вважає, що напад пов’язаний із професійною діяльністю Тетяни Горячевой і йдеться про спробу нейтралізувати цю газету напередодні місцевих та парламентських виборів. Журналістка повідомила РБК, що вона раніше не бачила свого нападника, і що перед тим їй ніхто не погрожував.

Вона згадала, що був конфлікт між газетою і Анатолієм Антоновичем Резніком — директором порту.

За кілька днів до того останній попросив "Бердянськ діловий" надрукувати матеріал, компрометуючий Дмитра Беро, кандидата на посаду мера, і отримав відмову. Стаття вийшла в іншій газеті, а "Бердянськ діловий" надрукував відкритий лист кандидата. Анатолій Резніков відреагував в дуже різкій формі і переказав Беро, що йому це так не обійдеться. Через п’ять днів Дмитро Беро та Сергій потрапили у дорожньо-транспортну пригоду і отримали тілесні ушкодження.


 Поділитися