MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мисливці на відьом зупинені. Але не покарані .

18.12.2002   
Олексій Свєтіков, м. Сєвєродонецьк
У Сєвєродонецьку міський голова Володимир Грицишин з допомогою начальника міськВНО переслідував громадянина за політичні переконання.
Звільнено з посади директора середньої школи №11 депутата сєвєродонецької міської ради Олександра Зарвовського, який "необачно" прийняв участь у "крамольному" з точки зору "батьків міста" мітингу 7 листопада.

Як відомо, 7 листопада цього року — день робочий. І щоб узяти участь у мітингу і звернутися з промовою до своїх однопартійців-соціалістів, Олександр Станіславович написав відповідну заяву на ім’я завідуючого сєвєродонецкого міськВНО. З проханням звільнити від обов’язків на час проведення заходу і про покладання обов’язків директора на свого заступника.

Однак, 12 листопада О.Зарвовському була об’явлена догана. На думку керівництва міськВНО, директор порушив трудову дисципліну, коли написав заяву не на чистому листі паперу, а на депутатському бланку. Крім того, хоча заява і надійшло в міськВНО завчасно, але на момент початку мітингу розглянута не була, і дозвіл директору брати участь у мітингу чиновники не давали.

Подання про винесення трудового стягнення депутатові було спрямовано в мандатну депутатську комісію, яку очолює заступник начальника міськВНО Раїса Кравченко. Яка успішно погодилася сама із собою і з мером – "демократом".

Втім, за правилами сєвєродонецької "демократії" інакомислячих не карають, а знищують. Не встигли висохнути чорнила під наказом про догану, як у школу завітала комісія з перевіркою фінансово-господарської діяльності. Що шукати, напевно знали: кілька останніх витрат із шкільного фонду на момент перевірки ще не були належним чином оформлені. І хоча ніяких зловживань не було й усі кошти, зібрані батьками школярів, були витрачені згідно з рішенням батьківської шкільної ради, цього стало достатнім, щоб вже 17 листопада з’явився наказ про звільнення А.Зарвовського з посади директора школи.

Згоду на звільнення Зарвовського дав міський голова Володимир Грицишин за поданням начальника міськВНО і за узгоджувальним висновком постійної комісії ради з питань депутатської діяльності — згідно статті 28 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". Демократична громадськість міста розцінила цей факт саме як "полювання на відьом", переслідування громадянина за політичні переконання. Не осталися байдужими до ситуації з колегою й депутати міської ради, які із другої спроби відізвали дозвіл, що був даний міським головою.

Сесія запропонувала поставити на голосування питання про дачу згоди сесії міської ради на звільнення О.Зарвовського. І майже одноголосно проголосувала "проти".

На мій погляд, таке рішення означає формальне відкликання згоди на звільнення, яке дав міський голова, і що суд повинен поновити директора на роботі — на підставі ст. 28 Закону "Про статус депутатів…".

Звичайно, ніхто не поставив питання про особисту відповідальність мера за благословення протиправної діяльності його підлеглих. Проте, може належне йому віддадуть виборці через три місяці. Не такі вони вже дурні, як вважає пан Грицишин.

 Поділитися