MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Про замах на журналістку міліція узнала з ЗМІ.

18.12.2002   
Галина Сінаревська, "Політична Україна", Луганська область
Тільки після того, як у газеті „Факти“ та на радіо „Свобода“ була оприлюднена інформація про напад на головного редактора газети „За соціальний захист“, до Лідії Мільчевської прийшли представники луганської міліції з пропозицією відкрити кримінальну справу.

Після того, як у газеті "Факти" та на радіо "Свобода" була оприлюднена інформація про напад на головного редактора газети "За соціальний захист", до Лідії Мільчевської прийшли представники луганської міліції з пропозицією відкрити кримінальну справу. Це при тому, що сама вона до міліції не зверталася. Редактора газети "За соціальний захист" Лідію Мільчевську ледве не задушили у під’їзді будинку, коли вона поверталася додому з роботи.

Як розповідає Лідія Мільчевська, двоє невідомих молодих чоловіків очікували її у під’їзді. Один із них одразу став душити жінку, а другий стояв на варті. Це відбувалося у повній тиші, у неї нічого не вимагали. Ця історія могла б закінчитися дуже сумно, але на крик жінки хтось із мешканців відкрив двері на верхньому поверсі. Злочинці змушені були втекти. Вони не взяли з собою ні сумки, ні гаманця. Лідія не виключає, що напад на неї міг бути пов’язаний з журналістською діяльністю. В останньому номері газети, що вийшов напередодні, була надрукована стаття "Свобода слова під дулами автоматів" про попередній розгляд Артемівським райсудом Луганська справи банку "Слов’янський".

До міліції Л.Мільчевська не звернулася з принципових міркувань, бо вже мала з нею справу у минулому, коли у 1998 році на неї вперше було здійснено напад. Тоді її били по голові. Після цієї травми вона майже два місяці лежала у лікарні зі струсом мозку. Міліція нічим не змогла допомогти, тож крім клопоту потерпіла від звернення до міліції нічого не мала. Справу було відкрито… а через деякий час закрито. Як сказала кореспондентові "Політичної України" Лідія Мільчевська, цього разу вона просила представників УМВС, щоб у районі, де вона живе, було б хоч якесь освітлення і щоб там іноді з’являлася міліція. Газета "За социальную защиту" — громадсько-політичний всеукраїнський щотижневик Народної партії вкладників та соціального захисту, що була заснована у 1997 році.

 Поділитися