MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Адвокат Андрій Федур, згідно зі ст. 40 Конституції України, направив відкрите звернення Президенту України.

09.04.2003   
На думку адвоката Андрія Федура, в нього є підстави побоюватись, що незаконні дії по відношенню до нього будуть продовжуватись. Він не виключає, що кримінальну справу, порушену проти нього, направлять до суду під грифом "вказівка Президента"

Шановний пане Президенте!

Змушений направити Вам це відкрите звернення, з наступних підстав:

Я отримав інформацію з "джерел які заслуговують на увагу" про те, що моє незаконне затримання і порушення проти мене кримінальної справи буцімто були зроблені за Вашої ініціативою і під керівництвом посадових осіб Генеральної прокуратури України, зокрема, Віктора Кудрявцева.

Я не можу просто відкинути цю інформацію і не звертати на неї уваги. В мене є підстави побоюватись, що незаконні дії по відношенню до мене будуть продовжуватись. Я не виключаю, що кримінальну справу направлять до суду під грифом "вказівка Президента". Я не боюсь відкритого розгляду справи судом, але я не хочу стати жертвою простої розправи. Сьогодні розправляються з моїми клієнтами, а тому я добре знаю, як це робиться. Справа стосується не тільки мене, а й людей яких я захищаю. Я переконаний, що наше суспільство, український народ повинні знати чи буде зупинено цю машину репресій і ким.

На мій погляд, Президент країни повинен взяти на себе відповідальність і висловитися з цього приводу.

Зокрема, відповідно до ст. 40 Конституції України, я прошу дати мені відповідь на такі запитання:

Хто був ініціатором мого незаконного затримання і порушення проти мене кримінальної справи? Чи давав Президент кому-небудь відповідні доручення, зокрема Віктору Кудрявцеву?

Чи дійсно Президент заінтересований в тому, щоб мене відсторонили від участі в справах Гонгадзе, Замковенка, Фельдмана, Мельниченка, Обком.net та інших?

Чи був Президент поінформований про моє затримання? Чому не було ніякої публічної реакції Президента України на факт незаконного затримання адвоката і фабрикування проти адвоката явно незаконної кримінальної справи? Чи підтримує Президент такі дії прокуратури по відношенню до мене?

Чому слідчий Омар Базуркаєв, який мене незаконно затримав, не тільки не притягнутий до кримінальної відповідальності, а отримав підвищення у званні – класний чин старшого радника юстиції? Чому Омар Базуркаєв був підвищений у званні саме під так званий День адвокатури, і чи не вбачаєте Ви в цьому винятковий цинізм?

Чому не поніс ніякої відповідальності прокурор міста Києва Василь Присяжнюк, який наглядає за законністю проведення досудового слідства, і, як я розумію, повинен нести персональну відповідальність за такі дії своїх слідчих?

Прошу дати відповідь відкриту, так як і я звертаюся до Вас відкрито. Мені нічого соромитися, і я можу відповісти за всі свої вчинки. Я сам був ініціатором публікації в ЗМІ змісту висунутих мені "обвинувачень" і їх обговорення, бо можу довести всю абсурдність цих обвинувачень і кримінальної справи. Я ніколи не скоював ніяких злочинів.

Сподіваюся що Президент України може з такою ж відкритістю дати відповідь на моє звернення щодо його позиції у цій справі.

Адвокат Андрій Федур
24 січня 2003 г.

 Поділитися