MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд США прийняв епохальне для Інтернет-законодавства рішення.

04.12.2003   

Суд ухвалив, що до власності на доменні імена слід відноситися з такою же старанністю, як до власності на землю чи на нерухомість. Репортери відзначають, що рішення суду може мати серйозні наслідки для всіх компаній, що займаються реєстрацією доменних імен.

Компанії Verisign, що займається реєстрацією доменних імен, грозить штраф у кілька мільйонів доларів. Провина її полягає в тім, як вона розпорядилася доменом sex.com.

Програміст Гери Кремен у 1994 році купив домен sex.com з наміром перетворити його в порно-портал. Однак у 1995 році хтось Стивен Коен, переконав реєстратора цього домену, яким тоді була компанія Network Solutions, передати домен йому. Домігся цього Коен за допомогою підробленого листа від імені власника sex.com, що Network Solutions не стала перевіряти.

Коен п’ять років утримував за собою домен і встиг заробити на ньому мільйони доларів. У 2000 році суд прийняв рішення передати домен sex.com Кремену і зобов’язав Коена виплатити Кремену $90 мільйонів як відшкодування збитку. Замість цього Коен перевів усі свої гроші за межі США і збіг у Мексику.

Після цього Кремен подав у суд на компанію Verisign, що придбала Network Solutions у березні 2000 року. Після ряду розглядів, апеляційний суд міста Сан-Франциско прийшов до висновку, що Verisign також повинна відшкодувати збитки Кремена, тому що з недостатньою старанністю стежила за схоронністю домена sex.com.

«Це рішення стане віхою в інтернет-законо­дав­стві, – заявив юрист Кремена Джеймс Уогстафф. – Уперше суд підійшов до захисту доменного імені як до захисту звичайної приватної власності».

Джерело: //www.podrobnosti.com.u


 Поділитися