MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент Кучма попросив генпрокурора припинити кримінальні справи проти п’яти регіональних газет

04.12.2003   
Президент України Леонід КУЧМА попросив генерального прокурора Святослава ПІСКУНА припинити всі кримінальні справи, порушені проти ЗМІ за фактом перешкоджання діяльності глави держави.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції Л.КУЧМА сказав: "я попросив генерального прокурора припинити всі справи, що стосуються ЗМІ, які писали образливо про Президента України". Він підкреслив, що "йому це не потрібно" і він сам себе може захистити.

Він також сказав, що до кримінальних справ, які порушила прокуратура проти ЗМІ, він не має ніякого відношення і не знає, "щодо яких ЗМІ ці справи порушені – напевно щодо тих, які я не читаю".

При цьому Л.КУЧМА підкреслив, що він не погоджується з тим, що відбувається в ЗМІ в Україні, і розуміє свободу слова як відповідальність за слово.

Довідка УНІАН. Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактами публікацій у ЗМІ, брошурах та інших виданнях матеріалів, направлених на незаконний вплив на Президента України Леоніда КУЧМИ з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків.

Справа № 49-1120 порушена за частиною 1 ст. 334 Кримінального кодексу України "Втручання в діяльність державного діяча".

Кримінальні справи порушено проти газет "Інформаційний бюлетень" (Кременчук), "Черкаська правда" (Черкаси), "Рівненський діалог" (Рівне), "Позиція" (Суми), "Антена" (Черкаси).

UNIAN
 Поділитися