MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент України зміцнює свої позиції у списку ворогів преси - звіт "Репортерів без кордонів".

05.12.2003   

"Репортери без кордонів" оприлюднили щорічний звіт щодо свободи преси в 2002 році в 156 країнах світу та список 42 головних ворогів преси. До цього списку знову потратив президент України Леонід Кучма.

"В 2002 році, зазначають "Репортери", 62 % журналістів в Україні визнали, що вони були жертвами політичної цензури. Насправді, всі найбільші канали, так само як і інформаційні агенції та регіональні медіа контролюються оточенням президента Кучми, яке не сприймає жодної критики. За роки незалежності, з 1991, близько 20 журналістів були вбиті, а кількість жорстоких нападів постійно зростає, особливо в провінції".

Окрім Кучми до цього списку ввійшли президенти ще 5 колишніх республік СРСР: Путін (Росія), Лукашенко (Білорусія), Назарбаєв (Казахстан), Ніязов (Туркменістан), Каримов (Узбекистан), а також лідери Зімбабве, Того, Бангладеш, Саудівської Аравії, Ірану, Куби, Ізраїлю, керівники чеченської мафії, іспанської ЕТА та ісламських угруповань.

"Україинська правда", www.pravda.com.ua

 Поділитися