MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Депутати просять Генерального прокурора повідомити про розслідування справ проти ЗМІ, що підірвали авторитет Кучми

05.12.2003   
Верховна Рада України підтримала сьогодні запит народного депутата Миколи Томенка до Генерального прокурора про оприлюднення інформації про кримінальні справи, порушені проти низки засобів масової інформації за публікацію матеріалів, направлених на незаконний вплив на президента України.

За запит проголосували 171 депутат, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Генпрокуратура проводить слідство по карній справі 49-1120, порушеній "за фактами публікацій у засобах масової інформації, брошурах і інших виданнях матеріалів, направлених на незаконний вплив на президента України з метою перешкоджання виконання їм службових обов’язків". За дорученням Генпрокуратури в регіонах проводяться допити журналістів, виїмки окремих тиражів друкарських ЗМІ, відзначається у повідомленні.

Раніше М. Томенко просив Генпрокурора надати інформацію про те, чи виконане прохання президента припинити всі кримінальні справи стосовно ЗМІ, які публікували інформацію, що порочить його честь і гідність.

Парламент також підтримав запит М. Томенка до голови антимонопольного комітету про перевірку інформації про порушення народним депутатом Віктор Пінчуком антимонопольного законодавства. В. Пінчук за інформацією багатьох ЗМІ є засновником декількох телеканалів і газет.

Як повідомляв ІМІ, 8 квітня прес-секретар Президента України Олена Громницька підтвердила, що Генеральної прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею 344 п.1 (незаконний вплив на Президента) за фактом поширення у ЗМІ публікацій, спрямованих на підрив авторитету глави держави.

На сьогодні відомо, що певні слідчі дії (такі як допити та вилучення примірників видання) робилися стосовно щонайменше 7 друкованих ЗМІ: "Інформаційний бюлетень" (Кременчук), "Черкаська правда" (Черкаси), "Рівненський діалог" (Рівне), "Позиція" (Суми), "Антенна" (Черкаси), "Волинь" (Рівне), "Популярна газета" (Дніпропетровськ).

Інститут масової інформації, http://imi.org.ua/
 
 Поділитися