MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Куди йдеш, громадянине?

09.12.2003   
Микола Коробко, м.Кривий Рiг
Микола Коробко, м.Кривий Рiг

Як стало вiдомо iз джерел партiйних осередкiв мiста, цими днями мiлiцейське вiдомство розпочало „виховну роботу“ по вiдношенню до членiв партiй опозицiйного спрямування. Так, у Жовтневому районi мiста дiльничнi мiлiцiонери обiйшли домiвки членiв партiї „Батькiвщина“ i провели з ними вiдповiдну бесiду.

У першу чергу з’ясовувалося, чи збираються вони їхати до Києва (маються на увазi акцiї протесту), а потiм їх застерiгали не вдаватись до порушень порядку. Якщо розглядати цi вiзити з точки зору суспiльної етики, то вбачати у кожнiй полiтично активнiй особi порушника порядку, як це робить влада, означає брати на себе надто патерналiстськi повноваження.

Одночасно це є свiдченням того, що правоохороннi органи збирають iнформацiю про громадян, якi не звинувачуються i щодо яких немає будь-яких пiдстав для пiдозри у скоєннi злочинiв. Iз приватнiстю i правами людини щось тут не те.

Проте, на етапi „бурхливої розбудови“ громадянського суспiльства, як то кажуть, на те немає ради.
 Поділитися