MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правові засади діяльності та бухгалтерський облік у неприбуткових організаціях.

09.12.2003   
Вийшла з друку і пропонується увазі працівників громадських організацій книга Олександра Винникова - Неприбуткові організації в Україні: ресурси та оподаткування. Обсяг – 176 стор. Мова видання – українська. Ціна – 20 грн. Ця книга є дослідженням правових особливостей статусу неприбуткових організацій в Україні. Особливу увагу приділено практичним аспектам застосування законодавства про неприбуткові організації та їх оподаткування.
Олександр Винников. Неприбуткові організації в Україні: ресурси та оподаткування. Обсяг – 176 стор. Мова видання – українська. Ціна – 20 грн.

Ця книга є дослідженням правових особливостей статусу неприбуткових організацій в Україні. Особливу увагу приділено практичним аспектам застосування законодавства про неприбуткові організації та їх оподаткування. Два споконвічні запитання – „Як збільшити доходи?“ і „Як скоротити витрати?“ – розглядаються комплексно, спираючись на численні нормативні акти та роз’яснення.

У книзі в добре структурованій послідовності викладено як загально правові питання, що стосуються повсякденної діяльності неприбуткових організацій (як-от особливості укладення благодійних договорів чи оплати праці), так і ті, з якими НПО раніше не стикалися (особливості створення ендавменту, правовий статус волонтерів, соціальний маркетинг, процедури закупівель за бюджетні кошти тощо).

Практичні рекомендації і зразки договорів, вміщені в книзі, ґрунтуються на кількарічному досвіді роботи автора як радника з правових питань програми міжнародної технічної допомоги, а також як тренера і консультанта неприбуткових організацій. Майже всі ці зразки та рекомендації вже успішно використовуються українськими неприбутковими організаціями.

Сподіваємося, що ця книга стане надійним помічником для керівників неприбуткових організацій, фахівців з управління фінансами, а також всіх, хто цікавиться правовими та фінансовими аспектами діяльності неприбуткових організацій в Україні.
 Поділитися