MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадські організації „ЕГО Зелений Світ“ та „Лікарська еко-ініціатива“ (м. Чортків Тернопільської області) засуджують американо-британську агресію проти Іраку.

09.12.2003   
Члени цієї організації вважають, що цей крок адміністрацій США та Великої Британії, як порушення фундаментальних принципів міжнародного права, та права багатьох тисяч людей на життя та безпеку.

Ми жалкуємо з того приводу, що невійськові методи врегулювання т.зв. „іракського питання“ було використано не до кінця, що силова акція розпочата без резолюції РБ ООН, що в черговий раз головним інструментом розв’язання політичних проблем обрано збройне втручання.

Ми оцінюємо цей крок адміністрацій США та Великої Британії, як порушення фундаментальних принципів міжнародного права та права багатьох тисяч людей на життя та безпеку. Нам дуже шкода, що багаторічні зусилля міжнародного співтовариства по встановленню гуманного світового правопорядку, до яких причетні також і американський та британський народи, сьогодні опинилися перед загрозою. Ми гадаємо, що перемогти у конкретній військовій кампанії неважко – але ця перемога зовсім не означатиме подолання таких явищ, як міжнародний тероризм, гонка озброєнь та конфлікти за перерозподіл природних ресурсів. Сама ж війна загрожує регіону Перської затоки та світові гуманітарною катастрофою, екологічним лихом, енергетичною кризою, поглибленням взаємної недовіри та ворожості між різними країнами та культурами.

Нам здається, що політика вищого державного керівництва України на чолі з Президентом щодо іракської кризи є недалекоглядною та непослідовною. Лише за останній рік ми були свідками її дрейфу від загравання з режимом С. Хусейна до угодовської підтримки американо-британської інтервенції.

Ми однозначно підтримуємо антивоєнні акції, які проводяться сьогодні у більшості країн світу. Хворобливі амбіції політиків, військових та нафтових королів не повинні бути причиною страждань та загибелі людей.

Ухвалено 20 березня 2003 року Колегіями „ЕГО Зелений СВіт“ та „Лікарської еко-ініціативи“.

надіслав Олександр Степаненко

 Поділитися