MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Двоє „унсовців“ голодують у Лук’янівському СІЗО, вимагаючи припинення знущань.

10.12.2003   
Два члени УНА-УНСО Станіслав Самофалів і Микола Ляхович, ув’язнені в Лук’янівському СІЗО в Києві, 19 березня оголосили голодування, протестуючи проти „беспредела“, що відбувається в цій в’язниці. Про це заявив лідер партії, народний депутат Андрій Шкіль.

За його словами, початок голодування пов’язаний з тим, що „було порушене законодавство“, зокрема мали місце „побиття політв’язнів“, „заборона на листування, передачу продуктів і побачення з родичами“.

На всіх політв’язнях здійснювався сильний „чисто фізичний“ тиск, – відзначив народний депутат А.Шкіль.

Крім того, за його словами, приєднатися до голодування готові й інші ув’язнені члени УНСО, у випадку, якщо С.Самофалова, що потребує медичної допомоги, „не буде відправлений до лікарні“.

Голодуючий Н.Ляхович звернувся до начальника СІЗО И.Скоробагача, уповноваженій з прав людини Ніни Карпачової і ЗМІ з заявою, в якій говорить про катування ув’язнених.

У своїй заяві Н.Ляхович відзначає, що, якщо адміністрація СІЗО негайно не відреагує на його протест і „не припинить свої протизаконні дії стосовно ув’язнених“, він перейде до більш радикальних методів протесту.

Н.Ляхович засуджений на 5 років позбавлення волі, С.Самофалів – на 2 роки. Термін утримання С.Самофалова закінчується 23-25 березня.

Члени УНА-УНСО обвинувачені за статтєю 71 старого Кримінального кодексу: „організація масових заворушень“.

При написанні використані матеріали: http://interfax.kiev.ua

 Поділитися