MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відповідач – держава?

10.12.2003   
Євген Байрамов, Політична Україна
У громадську приймальню Луганського обласного відділення КВУ звернувся громадянин Щеглов І.М., що позивається з «державою Україна в особі відповідача Сєвєродонецького МВ УМВС».
У громадську приймальню Луганського обласного відділення КВУ звернувся громадянин Щеглов І.М., що позивається з „державою Україна в особі відповідача Сєвєродонецького МВ УМВС“.

Позов „Про відшкодування збитку, заподіяного бездіяльністю органів державної влади“ у порядку ст. 56 Конституції України розглядається Сєвєродонецьким місцевим судом під головуванням судді Горбатенко О.В. Приводом для звернення до суду послужила „ … бездіяльність і тяганина Сєвєродонецького МВ УМВС у розслідуванні кримінальної справи“. Позивач з 03.07.2000 р. не може домогтися ухвалення рішення у кримінальній справі, в якій він виступає потерпілим. Потерпілий у кримінальній справі – Щеглов І.М., але позивач у цивільній справі, просить стягнути із Сєвєродонецького МВ УМВС 10 тисяч гривен за заподіяну моральну шкоду.

На жаль, як відзначив суддя Горбатенко, у діях Сєвєродонецького МВ УМВС виявляється не тільки тяганина стосовно громадян, але й явна неповага до суду: слухання справи кілька разів переносилося через відсутність представників відповідача.

 Поділитися