MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналістів призвали відмовитися від псевдонімів.

10.12.2003   
Щоб захистити журналістів від порушення карних справ Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Микола Томенко заявив, що депутати запропонують журналістам підписувати статті своїми прізвищами.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Микола Томенко заявив, що депутати запропонують журналістам підписувати статті своїми прізвищами, якщо і надалі будуть збуджуватися кримінальні справи проти видань, що критикують Президента України Леоніда Кучму.

Про це він заявив на прес-конференції „Забезпечення свободи слова в умовах нинішньої політичної ситуації в Україні“.

На думку Томенка, це змінить ситуацію, при якій „за кожну статтю, де мова йде про критику Президента, потрібно очікувати приходу з прокуратури і відкриття кримінальної справи“.

Томенко вважає, що депутати повинні припинити подібні дії прокуратури, тому що інакше це перетвориться в „побиття журналіста за будь-яке критичне слово“.

Mignews.com.ua

 Поділитися