MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Результати конкурсу проектів з прав людини та свободи преси (Прес-реліз Посольства США в Україні).

10.12.2003   
Конкурс мав на меті підвищення рівня громадської обізнаності про міжнародні стандарти прав людини та свободи преси; підтримку зусиль українських неурядових організацій (НУО) та журналістів, які працюють в цій галузі; зміцнення правових засад захисту прав людини.

(Прес-реліз Посольства США в Україні)

Посольство США в Україні із задоволенням повідомляє про результати нещодавно проведеного конкурсу проектів з прав людини та свободи преси. Продовжуючи підтримувати розвиток демократій“ та громадянського суспільства в Україні, Посольство США в рамках програм „Демократичні Гранти“ та Фонд розвитку українських ЗМІ запросило неурядові організації та незалежні засоби масової інформації взяти участь у конкурсі проектів, що сприятимуть становленню свободи преси та дотриманню прав людини.

Конкурс мав на меті підвищення рівня громадської обізнаності про міжнародні стандарти прав людини та свободи преси; підтримку зусиль українських неурядових організацій (НУО) та журналістів, які працюють в цій галузі; зміцнення правових засад захисту прав людини та свободи преси, зокрема, аналізу законодавства, публічних слухань та надання юридичної допомоги, а також підвищення здатності місцевих організацій проводити моніторинг та повідомляти про порушення прав людини.

Посольство США профінансувало 1-2 проекти в кожній області України. В середньому бюджет кожного проекту складає від 6 до 8 тис. доларів США. Загальна сума, надана програмами „Демократичні Гранти“ та Фондом розвитку українських ЗМІ для цього конкурсу, становить приблизно 300 тис. доларів США.

Переможці конкурсу взяли участь у навчальній конференції та форумі, які пройшли в Харкові 29 березня – 2 квітня і були організовані Харківською Правозахисною Групою за фінансової підтримки Посольства США. На конференції були присутні експерти та тренери з українських організацій, а також Гельсінської Фундації з прав людини (Варшава).

У вересні 2003 року Харківська Правозахисна група надрукує попередній звіт з прав людини та свободи преси в Україні, до якого увійдуть результати моніторингу, отримані від організацій-переможців. В березні 2004 року Харківською групою буде видано заключний звіт із аналізом результатів моніторингу порушень прав людини та свободи преси в Україні за 2003 рік.

Посольство США також надасть підтримку Харківській Правозахисній Групі в організації конференції з прав людини, яка відбудеться в Києві у вересні 2003 року. Більш детальну інформацію щодо цієї конференції буде оголошено пізніше.

 Поділитися