MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

80,6% одеситів проти пропозицій Леоніда Кучми з питань політреформи.

11.12.2003   
Ігор Столяров, м. Одеса
На думку Голови Одеської обласної організації УРП "Собор" Федора Нарійчука, результати вуличного референдуму в Одесі засвідчили, що більшість мешканців Одеси і України в цілому знають, що ініціативи, оголошені у зверненні Леоніда Кучми, є маніпуляціями і прагненням влади зберегти за собою панівні позиції, а нинішній стан справ в Україні не влаштовує людей".
Одеські обласні організації партії „Реформи і порядок“, Народного Руху України, Республіканської Християнської Партії, Української Національної Асамблеї, громадські організації „Українське братство“, „Братство“ провели вуличне голосування мешканців міста із запитанням: „Чи підтримуєте Ви пропозиції Президента Леоніда Кучми з проведення політичної конституційної реформи?“

Було випущено 10000 бюлетенів. У голосуванні на 20 імпровізованих дільницях взяли участь 8061 виборців. Підтримав пропозицію Президента 981 виборець, а проти висловилися 6930 одеситів (80,6%).

На проведеній після вуличної акції прес конференції лідер обласної організації Партії Реформи і Порядок Володимир Курінний заявив, що результати референдуму піддають сумніву оголошену владою „всенародну підтримку ініціатив“. Як відомо, раніше владні чиновники заявляли, що „політичні реформи“ підтримують 90 % одеситів.

Лідер обласної організації УНА Андрій Іщенко повідомив, що під час голосування багато одеситів висловили власне ставлення не лише до політичних реформ, але й до нинішньої влади. „Найбільш популярним народним коментарем до процесу голосування – повідомив Андрій Іщенко – були слова „Кучму геть“.

Голова Одеської обласної організації УРП „Собор“ Федір Нарійчук наголосив, що результати вуличного референдуму в Одесі його не здивували. „Більшість мешканців Одеси і України в цілому знають, що ініціативи, оголошені у зверненні Леоніда Кучми, є маніпуляціями і прагненням влади зберегти за собою панівні позиції, продовжити панування. Нинішній стан справ в Україні не влаштовує людей, і вони не вірять у результативність цих ініціатив“.

Народний депутат України Едуард Гурвіц, коментуючи результати голосування, наголосив, що „рівень довіри до Президента в України є вкрай незначним і оголошені ним реформи відображають прагнення Леоніда Кучми та його оточення зберегти свої позиції і після виборів 2004 року.

Вже 10 років Леонід Кучма очолює країну і всі ці роки він протестував проти можливості реформування влади. І ось нині він робить такі заяви. Насправді, він відчуває свій кінець роботи у якості Президента, і Леонід Кучма та близькі до нього люди роблять все можливе для того, щоби зберегти вплив в країні.

Народ за ці 10 років зрозумів, що вірити Леоніду Кучмі та його команді не можна і це з’ясувалося в результатах голосування в Одесі“
 Поділитися