MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тяжба нардепа П.Кузьменка з уманською газетою "Вулик" продовжиться в Верховному Суді. Черкаська спілка «Захист»

04.04.2004   
7 квітня Черкаський апеляційний суд підтвердив законність рішення, прийнятого Оманським міськсудом по позову депутата Верховної Ради України Петра Кузьменка до редакції газети "Вулик".

Представнику газети "Вулик" – кореспонденту радіо "Свобода" Тетяні Чорномаз, що прибула в суд з Умані на 20 хвилин пізніше призначеного часу засідання, повідомили, що справа розглянута без присутності сторони, що подала апеляційну скаргу. Раніше перше засідання Черкаського апеляційного суду було відкладено в зв’язку з неявкою представника Петра Кузьменка.

Як уже повідомляла газета "Антена", нардеп від Уманського виборчого округу Петро Кузьменко звернувся до суду у зв’язку з публікаціями в місцевій газеті "Вулик" двох статей, автори яких ставили запитання з приводу членства пана Кузьменка в правлінні благодійного фонду ім. Раббі Нахмана. Петро Кузьменко вирішив, що цими публікаціями зганьблена його честь, і оцінив в позовній заяві розмір морального збитку, нанесеного йому редакцією, у 10 тис. грн. Правда, суд зменшив цю суму до 3 тис. грн.

Редакція газети вважає, що Уманський міськсуд необґрунтовано прийняв рішення на користь Кузьменка, тому що питання, поставлене у статті, не є твердженням чи інформацією, яку нардеп оцінив як недостовірну. Чи може питання відповідати або не відповідати дійсності? Більш того, обидві статті були підготовлені за матеріалами засідання Окружкому, що проходило в присутності ЗМІ. Суду був наданий аудіозапис засідання, на якому Кузьменку було поставлене питання про причетність до фонду ім. Раббі Нахмана. Ці й інші докази необґрунтованості рішення, прийнятого Уманським міськсудом, були викладені в апеляційній скарзі. Однак черкаська феміда, як і уманська, як видно, розсудила сторони за принципом: той правий, у кого більше прав.

Редакція газети "Вулик" має намір звернутися у Верховний суд.

Петро Сушко, голова спілки "Захист"
 Поділитися