MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Замах на життя редактора газети "Тихий жах" (Заява Полтавського обласного медіа-клубу)

06.04.2004   
Сьогодні, 17 червня 2003 року, о 2-й годині ночі було здійснено замах на життя родини Василя Коряка, журналіста, редактора газети „Тихий жах”, автора циклу критичних публікацій про губернатора Полтавщини Є. Томіна у газеті „Інформаційний бюлетень”. По будинку Василя Коряка, що мешкає в Лубнах, було здійснено 3 постріли з рушниці картеччю та кинуто у вікна дві пляшки із запалювальною сумішшю.

За кілька днів до цього, як повідомив В. Коряк, після другої публікації про Є. Томіна в „Інформбюлетені”, яка називалася „Лице орди”, до нього приїздили двоє чоловіків, які представилися співробітниками Полтавської облдержадміністрації. Вони просили Коряка припинити критикувати в пресі полтавського губернатора і пропонували за це або велику суму грошей, або посаду голови Пенсійного фонду області. Коряк категорично відмовився, сказавши, що не продає свою совість, а полтавці повинні знати, які нікчемні люди ними керують. Тоді ці двоє чоловіків сказали, що він іще пошкодує.

На жаль, здійснення погроз довго чекати не довелося. Василь Коряк переконаний, що замах на його життя та життя його родини замовив голова Полтавської обласної державної адміністрації Євген Томін.

Звертаємося до Президента України Л. Кучми як гаранта конституційних прав громадян, Генерального прокурора України С. Піскуна з вимогою забезпечити полтавським журналістам безпеку, припинити політичну цензуру у найстрашніших її формах – фізичного знищення тих, хто пише гірку для владоможців правду, знайти і покарати замовників і виконавців цього жахливого кримінального злочину.

17 червня 2003 року

За дорученням – президент Полтавського медіа-клубу Людмила Кучеренко,

[email protected]


 Поділитися