MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Шостці порушено справу про перешкоджання журналістській діяльності

06.04.2004   
2 червня Шосткінським міжрайонним прокурором Сумської області порушено кримінальну справу за ст.171 ч.1 КК України про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів відносно начальника відділу РАГС Шосткинського міського управління юстиції.

Як повідомила ІМІ Лариса Якубенко, генеральний директор ТК “ТЕЛЕКОМ-СЕРВИС”, в обласному інформаційно-аналітичному щотижневику “Перекресток”, засновником якого виступає телекомпанія, в рубриці “Архіваріус” друкувались дані про кількість зареєстрованих упродовж тижня народжень, шлюбів, розлучень та померлих.

– Такі дані ми отримували від РАГСу з 1999 року, однак призначена на цю посаду пані Дегтярьова без жодних пояснень відмовилась надавати для редакції таку інформацію, – каже Лариса Якубенко.

Слід зазначати, що справу порушено тільки після депутатського запиту голови комітету ВР Миколи Томенка до Генеральної прокуратури з цього приводу. На заяву самих журналістів до прокуратури, вже за існуючим в Україні звичаєм, Шосткинська міжрайонна прокуратура в порушенні кримінальної справи відмовила. Як кажуть працівники прокуратури – підстав для порушення справи не вбачається. Проте чинне законодавство не відносить такі, – власне, кількісні дані, – до інформації з обмеженим доступом.

За інформацією ІМІ, місцевий суд, до якого має бути направлено спарву, вже має свою думку – “справа судової перспективи не має”.

Марія Самбур, 09.06.2003, Інститут масової інформації, http://imi.org.ua/

11.06.2003, УНІАН, http://unian.net

12.06.2003, Оксана Лисенко, Незалежна медіа-профспілка,

http://profspilka.org.ua

Газета "Сіверщина" (Чернігів), з видання газети —
Інформаційного Бюлетеня "Свобода слова", №1-3 2003 р.

[email protected]


 Поділитися