MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

УААСП планує стягнути 502 тис. гривень з телекомпаній за порушення авторського права

06.04.2004   
Українське агентство авторських та суміжних прав (УААСП) проводить роботу по досудовому та судовому вирішенню справ, пов’язаних з виплатою авторської винагороди. Претензійно-судова робота ведеться у м.Києві, Автономній Республіці Крим та в усіх областях України.

Протягом 2001 року за участю юридичного відділу УААСП у претензійному та судовому порядку розглянуто 42 справи про стягнення авторської винагороди з користувачів на загальну суму понад 300 тисяч гривень. На розгляді залишилося 23 справи на загальну суму 406,8 тисяч гривень.

У 2002 році юридичним відділом розглядалося 78 судових справи на загальну суму 1,4 млн. гривень. Усього у провадженні відділу за 2002 рік знаходилося 113 судових справ до театрів, цирків, філармоній, телерадіокомпаній за несплату авторської винагороди за публічне виконання творів авторів і за бездоговірне використання творів авторів, у тому числі 6 судових справ із приводу визнання недійсним свідоцтва про державну реєстрацію.

На підставі Закону України "Про авторське право і суміжні права" за дорученням Державного департаменту інтелектуальної власності УААСП здійснює моніторинг телерадіопростору по дотриманню авторських і суміжних прав користувачами об’єктів авторського права. За результатами моніторингу, актів фіксації порушень авторського права, підготовлено та направлено 12 претензій до телеканалів на суму 502 тисяч гривень.

За заявами авторів, що звернулися до УААСП за захистом порушених авторських прав, пред’явлено 11 претензій на суму 113,7 тисяч гривень, з них 4 позивні заяви на суму 80,8 тисяч грн.
Загальна сума позовів та претензій за 2001-2002 роки склала 2,2 млн. Гривень, за результатами яких стягнуто 0,5 млн. гривень, що надійшли на рахунки УААСП і виплачені авторам.

Державний департамент інтелектуальної власності
28-07-2003, Інститут масової інформації, www.imi.org

 Поділитися