MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Напад на шеф-редактора газети “Данкор” Ігоря Даниленка (Суми)

06.04.2004   

В ночь с 23 на 24 сентября в Сумах совершено нападение на шеф-редактора газеты «Данкор» Игоря Даниленко, передает корреспондент ForUm’а.

Двое неизвестных набросились на редактора около полуночи в подъезде его дома. Один из нападавших попытался заблокировать редактора, а второй брызнул ему в лицо из баллончика неизвестной маслянистой жидкостью с запахом керосина. После этого нападавшие скрылись.

Даниленко сразу же вызвал милицию. Сотрудники Заречного РОВД составили протокол о происшествии.

По словам Игоря Даниленко, нападавшие хранили полное молчание и не пытались ограбить его, хотя в руках у него была барсетка. Редактор также не считает происшедшее случайностью. По его словам, за день до этого случая, около двух часов ночи 23 сентября, один из нападавших уже поджидал Даниленко возле подъезда. Тогда его спугнуло присутствие такси, на котором редактор приехал домой.

«Данкор» - общественно-деловой еженедельник, входящий в тройку крупнейших сумских изданий.

(24-09-2003, www.for-ua.com, dancor.sumy.ua)

***

Слідством, розпочатим працівниками Зарічного відділу внутрішніх справ Сум, прийнято рішення про проведення експертизи. На щастя, розповідають колеги Ігоря, обличчя та очі журналіста сильно не постраждали. А ось костюм та волосся, побризкані невідомою маслянистою рідиною, явно мали запах гасу

Шеф-редактор пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю, адже останнім часом «Данкор» надрукував низку гострих матеріалів, які могли не сподобатися тим, кого згадували на сторінках.

(«Україна молода», №177, 26 вересня 2003 р.)

 Поділитися