MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Кременчуці створюється повноцінний міський медіа-профспілковий апарат

06.04.2004   

Саме він покликаний захистити права журналістів, вирішити багато проблем у сфері трудових і професійних відносин працівників місцевих засобів масової інформації. Про це ІА "Контекст-медіа" заявив голова Кременчуцької незалежної медіа-профспілки Микола Фельдман.

За його словами, реалізацію проекту зі створення діючого профспілкового об’єднання журналістів міста ініціювали громадська організація "За право кожного" за участю Київської незалежної медіа-профспілки, кременчуцької "Медіа-ліги" та завдяки фінансовій підтримці міжнародного фонду "Відродження". Першим кроком на цьому шляху Микола Фельдман вважає створення Кременчуцької незалежної медіа-профспілки.

У вересні закінчується підготовча робота напередодні реєстрації первинних осередків загальноміської профспілки в редакціях місцевих засобів масової інформації. Уже в найближчому майбутньому представники таких осередків визначать як оптимальний кількісний склад медіа-профспілкового апарату, так і фахівців, необхідних для виконання новим профспілковим об’єднанням журналістів своїх статутних завдань.

На думку Миколи Фельдмана, в апараті медіа-профспілки обов’язково повинні працювати юристи, надаючи журналістам професійну допомогу не лише при судових розглядах з героями своїх публікацій, а й у відстоюванні прав працівників ЗМІ на поліпшення умов праці, підвищення зарплати, обумовлене чинним законодавством, укладання колективного договору з роботодавцями і виконання останніми його умов.

(Контекст-медіа, http://profspilka.org.ua , «Полтавський обласний медіа-клуб”, №48, 28 вересня 2003 р.)

 Поділитися