MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вбивця Олександра Панича отримав 12 років

06.04.2004   

15-10-2003 Київський районний суд Донецька виніс вирок тридцатитрьохрічному Олександру Бернику, який здійснив убивство співробітника газети "Донецькі новини" Олександра Панича. Вбивця Олександра Панича отримав 12 років. За словами заступника прокурора Донецька Михайла Сакуна, підсудний цілком визнав свою провину, покаявся та попросив вибачення у рідних і близьких загиблого.

Нагадаємо, 36-річний Олександр Панич зник 17 листопада. 2002 року Олександр Панич. Тоді ж з’ясувалося, що напередодні зникнення він продав свою квартиру в Київському районі Донецька, де разом з ним проживали брати Берники. Квартиранти також зникли з міста, і тільки влітку 2003 року в Чернігові Олександр Берник прийшов у міліцію, щоб зізнатися в убивстві Панича. 2 грудня 2002 року із заявою про зникнення журналіста Олександра Панича до правоохоронних органів звернулась його дружина. Заступник головного редактора газети “Донецькі новини” Ольга Гальська вважає, що зникнення журналіста Олександра Панича не може бути пов’язане з його професійною діяльністю. Під час огляду його квартири, оперативники виявили сліди крові на килимі.

13 липня 2003 року прокурор Донецька Олександр Ольмєзов заявив на прес-конференції, що правоохоронці знайшли тіло, яке може належати зниклому у листопаді минулого року журналісту “Донецьких новостей" Олександру Паничу. За інформацією прокурора, тіло було знайдено в одному з водоймищ, на глибині 7 метрів. Труп позбавлений голови і кінцівок. Ольмєзов наразі не представив журналістам результатів експертиз, які б підтвердили, що знайшли саме тіло Панича. Колеги не пов’язують його зникнення з роботою у виданні.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

Див. також — «Без цензури», №32, 17 жовтня 2003 р.

 Поділитися