MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Загибель та зникнення журналістів

06.04.2004   

28.09.2003 6:00 годині ранку в м. Ізяслав Хмельницької області загинув журналіст місцевої газети "Партнер" Валентин Саков. За повідомленням ЦГЗ УМВС У Хмельницькій області, 57-річного Сакова збив автомобіль Нісан (Санні), за кермом якого перебував чоловік 1977 року народження, в стані сильного алкогольного сп’яніння. Від отриманих травм Валентин Саков помер у лікарні.

Загибель журналіста не пов’язана з його професійною діяльністю, — вважають його рідні та колеги. Донька загиблого журналіста Ілона Сакова повідомила ІМІ, що, на її думку, це був нещасний випадок.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

***

03.10.2003 о 7.00 ранку з даху будинку викинулась і загинула Ірина Гончаренко, дописувачка газети “Фортеця” (Хмельницький). Тиждень тому у газеті було опубліковано її творчу роботу щодо діяльності наркологічного відділення у Кам‘янець-Подільській міській лікарні під назвою “Один день з життя наркології”.

Після публікації декілька керівників лікарні, дорікаючи їй за “винесене з хати сміття”, наполягли на її виписці, хоча їй нікуди було йти, і вона потребувала подальшого лікування. 2 жовтня її вигнали з відділення. 3 жовтня її знайшли мертвою. Поки що міліція відмовляється коментувати цей випадок.

Ірина – 27-річна жінка зі складною долею, у 14 років залишилася сиротою, у 1998 вона втратила квартиру, останнім часом їй вдалося вилікуватися, хоча вона отримала діагноз “декомпенсований цироз печінки” і потребувала постійної медичної допомоги. Вона зберегла інтелект і збиралася вести в газеті рубрику про людей з важкою долею.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

 Поділитися