MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Закриття журналістів у прес-центрі Кабінету Міністрів

06.04.2004   

Закриття журналістів у прес-центрі Кабінету Міністрів

01-10-2003 Генеральна прокуратура України отримала та зареєструвала заяву Київської незалежної меда-проспілки з вимогою порушити кримінальну справу та знайти винних у інциденті із закриттям журналістів у прес-центрі Кабінету Міністрів. Ця заява, за інформацією ГПУ, передана для розгляду до відділу нагляду за дотриманням конституційних прав громадян. У Генпрокуратурі підтвердили, що заява буде розглянута протягом 30 днів.

За словами голови профспілки Сергія Гузя, «намагання прес-служби КМУ уникнути відповідальності є зайвим свідченням упередженого ставлення до журналістів. За свідченнями журналістів, і раніше охорона прем’єр-міністра та працівники прес-служби вимагали від представників преси перебувати виключно у прес-центрі, поки коридором пройде пан Янукович. Журналістам перешкоджали вільно пересуватись коридорами Кабміну саме тоді, коли там знаходились найвищі посадовці КМУ. Такі обмеження не можуть бути виправдані міркуваннями безпеки. Обмеження прав журналістів застосоване для зручності найвищих посадовців, аби журналісти не ставили їм зайвих запитань. Саме за допомогою цих “дрібниць” від преси приховують важливу інформацію».

(Моніторинг Інституту масової інформації)

 Поділитися