MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жоден із всеукраїнських каналів не показав фільм про акцію «Україна без Кучми!» «Обличчя протесту», що його зняв журналіст Андрій Шевченко. Фільм зараз показують у регіонах.

06.04.2004   

Аристарх Дідич:

Журналістський підхід автора оперував гострополітичними поняттями, зіставляв різні думки та погляди. Перед нами — на 100% телевізійний продукт, до того ж якісний. Автори стрічки відокремлюють самі акції протесту від «касетного скандалу» і «справи Гонгадзе» — по суті про них згадано лише побіжно. Головний герой тут не людина, а та енергія, яка ламає страх та апатію. Автори дали змогу висловитись і протилежній стороні, тобто міліції. Причому тональність фільму останнім сподобалась (про це навіть казав після прем’єри високий міліцейський чин Савченко, котрий у тодішніх подіях з боку столичної міліції відігравав ключову роль).

Володимир Чемерис, член правління Інституту «Республіка»:

Ми вже об’їхали з показом більше 10 міст України. Люди сприймають фільм дуже зацікавлено. У Рівному зал на 700 місць був повен, ну, а в райцентрах по 100-200 чоловік приходять. Влада, звичайно, всюди чинить перепони. У Рівному прийшли вже під час перегляду, наказували перервати показ, бо зачинять зал. У Харкові на вулиці стояв взвод міліції. Показати фільм наважилися тільки регіональні телеканали. Це Луцьк, Львів, Біла Церква, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне. Також «Обличчя» показували в кінотеатрах Генічеська, Запоріжжя, Львова, Луцька, Одеси, Рівного, Івано-Франківська, Харкова. У планах — Мукачеве, Переяслав-Хмельницький, Тернопіль, і ще раз Львів (для студентів місцевого університету).

(«Без цензури», №33, 24-30 жовтня 2003 р.)

 Поділитися